Az Oldtimer Perfekt oldalát 2005-ben kezdtük el fejleszteni. Az elképzelések szerint egy online áruház létrehozása volt a cél, melyben restauráló eszközöket, szerszámokat és kiegészítőket kívánt értékesíteni a partner.

Korábban az OS Commerce nyílt forráskódú programra esett a válsztás, rugalmassága, fejleszthetősége miatt. Az áruház program egy statikus HTML oldalhoz volt kapcsolva.

A szerver szolgáltatást egy külső cég biztosította. A program telepítése és testre szabása mellett feladatunk volt az oldal népszerűsítése a keresőkben, a forgalom növelése is. Jelenleg a szerver szolgáltatást is cégünk biztosítja.

Idő közben a folyamatos fejlődések és igények változása miatt elkerülhetetlenné vált az oldal további fejlesztése. Mivel az OS Commerce-nek megvannak a korlátai, ezért az áruház motor lecserélése mellett döntöttünk. A választás a Joomla tartalomkezelő programra esett, melyhez a Virtuemart áruházi komponenst telepítettük. A készletek áttöltése jelenleg is tart.

A régi Joomla verziót már a fejlesztői csapat nem támogatta tovább és a migrációt az új rendszerbe nem lehetett zökkenőmentesen ellátni, ezért a rendszer sérülékenysége miatt újabb váltásra került sor. Jelenleg az oldal és a webáruház tartalmának kezelését a WordPress nyílt forráskódú tartalmakezelő rendszer látja el.

A fejlesztések mellett a továbbiakra átvettük a honlap szerver szolgáltatását is.

Az Oldtimer Perfektről

Az Oldtimer Perfekt már 2005 óta nyújt biztos segítséget hazánkban termékekkel, technológiákkal, és szolgáltatásaival a kiemelkedő jó minőség megtartása céljából. Restaurálási segédanyagok és felszerelések Iparosoknak, Mestereknek és Műkedvelőknek!

Honlap: oldtimerperfekt.hu
Facebook: OldtimerPerfekt

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .